Skip to main content
header duurzaam

FAQ

Transport, Levering & Bezorging

We leveren onze producten in heel Nederland. Altijd binnen enkele dagen na de bestelling. In overleg is bezorging in het buitenland ook een optie. Net zoals dropshipping en hoeveelheden op maat per pallet. Afhalen op onze locatie in Haaren (Noord-Brabant) is natuurlijk ook mogelijk. Het aantal pallets (±1000 kg per stuk) vind je terug op je orderbevestiging. Zo ben je goed voorbereid.

Belangrijk is dat je onze producten binnen 48u van de pallet haalt en verwerkt op een dak. Wij garanderen bezorging binnen 24u nadat de pallet gevuld is. Dat betekent dat jij ook nog 24u de tijd hebt. Goed om rekening mee te houden.

Leginstructie

Bij de levering van onze producten vind je altijd een duidelijke leginstructie. Zo helpen we je stap voor stap om het groendak op de juiste manier aan te leggen en af te werken.

Een groendak leggen kan gedurende het hele jaar. Alleen bij vorst, sneeuw of extreme hitte raden we je aan om de aanleg uit te stellen.

Onderhoud

Een groendak onderhouden is eenvoudig. Het is belangrijk om het dak twee keer per jaar te onderhouden. Verwijder dan ongewenste planten en bladeren en bemest het groendak. Onze daken zijn zo gemaakt dat je ze in principe geen water hoeft te geven. Meer informatie en details vind je terug in onze onderhoudsinstructie.

Productkeuze en type daken

Het is belangrijk dat je het juiste product kiest bij het type dak waar je mee te maken hebt. Onze groendakproducten zijn breed inzetbaar op alle vlakke, schuine en hellende daken. Geschikte daken:

  1. Daken met voldoende constructieve sterkte
  2. Daken tot 45° helling (bij > 25° dienen aanvullende voorzieningen getroffen te worden)
  3. Dakconstructie voorzien van wortelwerende dakbedekking (EPDM of Bituminieus)
Voorbereiding en berekeningen

Een goede constructieberekening is essentieel. Hiervoor brengen we je graag in contact met één van de experts uit ons netwerk.

Voor een goede berekening wat betreft de hoeveelheid benodigd materiaal denken wij graag met je mee. Bijleveren op korte termijn is vrijwel altijd mogelijk. Producten terugbrengen kan helaas niet. Na terugkomst is verkoop aan andere klanten namelijk niet meer mogelijk.

Gewicht groen dak

Wat een Sedum dak weegt, hangt af van de hoeveelheid vocht die het heeft opgenomen evenals de dikte van de totale groendakopbouw. Een Sedum dak weegt ongeveer 13 tot 15 kilogram per vierkante meter, per centimeter laagdikte (substraat en beplanting). Een laag van 5 centimeter substraat en beplanting weegt dus ongeveer 75 kilo. Houd bij het opstellen van de constructie berekening rekening met het hoogste gewicht. Ga uit van een volledig verzadigd groen dak.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op.

Stuur een e-mail